Vi använder Cookies för att ge dig en så bra upplevelse som möjligt.
Telge Open 2018
2018-11-13 15:26

Telge Open 

I år var första gången vi skulle spela Telge Open och den första turneringen på Svensk mark som spelades på stor plan. Vår första match på fredagseftermiddagen var mot Tureberg som vi mött någon gång tidigare för något år sedan men inte visste så mycket om i övrigt, vi startar matchen mycket bra och har en ledning med 11-0 efter de första 4 minuterna. Sen verkar det som vi slappnar av och på slutet av matchen blev det nästa onödigt tight men vi vinner med tre poäng i alla fall.  


I första matchen på lördagsmorgonen stod Alvik Grön för motståndet, de har vi mött flera gånger förut och i stort sett alltid är det roliga och jämna matcher lagen emellan. Även denna gång blev matchen jämn och underhållande och ledningen pendlade fram och tillbaka. Alvik har en enpoängsledning när cirka 10 sekunder återstår, vi lyckades då stjäla bollen och när 3 sekunder återstår sätter vi en lay-up för vinst med en poäng. Kul att en va våra nya killar Jonas som bara spelat några få matcher innan turneringen fick äran att avgöra.  


Nästa match var mot fjolårssegrarna Eos, denna match är jämn tills femte perioden, inför den ledde Eos med en poäng men efter en bra period från oss ledde vi istället med nio inför sista perioden. Vi vinner tillslut med 12 poäng och är gruppvinnare.   


I kvartsfinal står det andra laget från Eos för motståndet. Här får vi ordentlig fart under skorna och spelar ut ordentligt och när slutsignalen går har vi vunnit med 56-16.  


På söndagen var det sedan dags semifinal och för motståndet står AIK och även mot AIK brukar matcherna vara roliga och jämna och så även denna, vi har en tvåpoängsledning som AIK i slutet kvitterar och matchen går till Sudden Death. Väl där får AIK bollen efter uppkastet och vi råkar foula dem. På inkastet snor vi dock bollen och AIK foular oss istället när vi anfaller. På vårt inkast hittar Linus en pass till Ibbe som lägger i bollen och avgör matchen till vår fördel - vi är i final! Återigen kul att en av våra nya spelare fick avgöra, matcherna under denna turnering var Ibbes första basketmatcher någonsin.  


Efter matchen åker vi och äter på en restaurang som visade sig bli något av Haga Haninges egna restaurang, när vi kom dit var redan F05 där och åt och strax efter oss kom även F07 dit för att äta. Efter maten begav vi oss till Täljehallen för att spela final mot Kungsholmen. 


Matchen blev dock framflyttad utan att vi fick reda på något som det blev lite extra väntan (och F07 som tänkte se matchen missade den eftersom de själva hade match senare). När matchen väl startade (och korgarna tillslut satt på samma höjd efter en hel del diskussioner) var matchen jämn efter första perioden. Sedan gjorde Kungsholmen ett litet ryck vilket vi aldrig hämtade oss ifrån och i slutet rann det iväg ytterligare. Denna gång var Kungsholmen bättre än oss och de vann välförtjänt. Stort grattis till Kungsholmen. Våra grabbar ska dock hålla huvudet högt och de ska vara stolta över silvermedaljen och vad de presterade under helgen!!   


/ Stolt Coach


Nyhetsarkiv
Telge Open 20182018-11-13 15:26
 
Våra Sponsorer
Antidoping
Samarbetspartners