Vi använder Cookies för att ge dig en så bra upplevelse som möjligt.
Scania Cup
2019-04-26 16:09

Vi hade till i år fått äran bli inbjudna att spela Scania Cup. Det skulle vara första gången vi skulle få spela riktiga matcher med alla regler och till och med tre domarsystem i Sverige. Eftersom vi i normala fall inte ens tränar på stor plan hade vi inför turneringen lagt in ett par extra träningar så att vi i alla fall skulle få testa att springa på stor plan i alla fall. På måndagen innan turneringen spelade vi även en träningsmatch mot F06.

 

I första matchen stod Kungsholmen för motståndet, ett trevligt lag som vi ofta har bra och spännande matcher emot men som de senaste gångerna vi mötts oftast har varit lite bättre än oss. Kungsholmen fick bäst start på matchen men efter ett tag kom vi i kapp och resten av matchen var jämn och spännande. Den avgjordes då Kungsholmen gjorde poäng i sista anfallet. Med fyra sekunder kvar tar vi time-out och flyttar upp bollen men vi hinner inte få till något bra avslut. Men en mycket bra match av båda lagen.


Efter matchen åkte en stor del av laget till Torekällberget och åt medhavd lunch och umgicks.


Senare på eftermiddagen var det dags att möta ALBA från Köpenhamn. I Danmark spelar man med dubbla åldersgrupper vilket gör att de har spelat som P06 under året. De var i Sverige under julhelgen och spelade Lundaspelen och med tanke på resultaten där verkade de vara ett bra lag. Det visade sig även direkt när matchen startade också. De var klart bättre än oss men samtidigt en bra chans att lära sig spela mot riktigt tufft motstånd.

 

På lördagsmorgonen var det dags för turneringens tredje match, och denna gång stod SBBK för motståndet. De fick inledningsvis en lite bättre start än oss men efter ett tag kom vi igång, allra helst i försvaret och matchen var jämn tills några minuter återstod. Då fick vi en liten ledning som vi kunde hålla och vi vann tillslut med fem poäng.

 

Lördagens andra match skulle ha spelats mot Amager men den blev inte av så att vi hade spelat klart för dagen.

 

På söndagen var det bara en match, match om tredje pris och i den stod återigen SBBK för motståndet. Denna gång får vitill en bättre start men de kommer strax igen och matchen är jämn ända till slutet. När 20 sekunder återstår och med underläge med ett poäng foulas vi och får två kast. Vi sätter det ena vilket gör att matchen går till förlängning. Inledningsvis är har båda lagen svårt att göra poäng men efter ungefär halva förlängningen gör vi fem raka poäng vilket SBBK inte hämtade sig ifrån och vi vinner tillslut med fyra poäng.

 

Grabbarna har gjort en riktigt bra turnering och spelet blev bättre och bättre ju längre turneringen led. Både anfallsspelet med allra helst försvarsspelet började stämma på slutet.

 

Baskethelgen avslutades sedan med att hela laget på måndagen körde Laserdome tillsammans.

 

Mycket bra kämpat och stort grattis till grabbarna för 3:e platsen.

 

Även ett stort grattis till Linus som även blev inröstad till turneringens All Star team.

 

/ Stolt coach


Nyhetsarkiv
Scania Cup2019-04-26 16:09
Telge Open 20182018-11-13 15:26
 
Våra Sponsorer
Antidoping
Samarbetspartners