Vi använder Cookies för att ge dig en så bra upplevelse som möjligt.
Motala Basket Cup
2019-09-13 11:37

I helgen drog matchspelandet igång, de flesta lagen hade valt att starta året med att spela Blackeberg Basket Cup men vi valde istället att prova på den relativt nya turneringen Motala Basket Cup som spelades för andra gången. Vi träffades vid 14:00 i fredags och gav oss iväg, vi har 8 spelare och två coacher som åkte, även Malte skulle ha åkt med men han insjuknade med feber kvällen innan avfärd så han stannade hemma. Väl framme i Motala bytte vi om inför första matchen som skulle spelas mot Norrköping Dolphins Svart. Vi gjorde en bra match och vann ganska komfortabelt.

 

Efter match installerade vi oss i skolan vi skulle bo i och gick sedan till en pizzeria för att äta lite kvällsmat. Väl där träffade vi våra motståndare Norrköping vilka också var hungriga så pizzerian blev full av basketspelare.

 

På förmiddagen hade vi match två, denna gång mot Motala Basket. Inte heller den var några större problem. Efter lunch gick vi sedan till ett museum för att både kultivera oss lite samt slå ihjäl lite tid. Efter middagen hade sedan dagens andra och sista match, mot Norrköping Dolphins andra lag. Inledningsvis igen en bra start men sedan hände något, vi blev ganska slarviga och loja så matchen blev kanske lite onödigt jämn. Vi vann dock tillslut med sex poäng.

 

På söndagsmorgonen var det sedan dags för final och för motståndet stod Dolphins Svart vilka vi mötte på fredagen. Till denna match var gnistan tillbaka så vi kunde vinna finalen med 40-20 och vi fick äran att lyfta segerbucklan.

 

Turneringen i sig var bra och helt klart ett kul alternativ till försäsongsturnering än att spela här hemma (och möta samma gamla vanliga lag). Allt var ganska koncentrerat de centrala delarna av Motala, bra standard på domarna och maten var bra (fyra måltider per dag). Kan helt klart tänka oss att åka tillbaka. 


Nyhetsarkiv
Motala Basket Cup2019-09-13 11:37
Scania Cup2019-04-26 16:09
Telge Open 20182018-11-13 15:26
 
Våra Sponsorer
Antidoping
Samarbetspartners