Vi använder Cookies för att ge dig en så bra upplevelse som möjligt.
KFUM Haga Haninge Dam- och U19-lag

Varmt välkommen till Dam- och DU19-laget i KFUM Haga Haninge Basket.


Vi arbetar med att flytta vår hemsida och till dess finns all information här: https://www.laget.se/hagahaningef02/. Följ oss gärna på Instagram under vårt användarnamn: hagahaningeu19.


Ordniarie träningstider är:
Måndag kl. 2000 - 2030 Fysträning + kl. 2030 - 2200 Basketräning. Plats: Brandbergshallen
Tisdag: kl. 2000 - 2045 Fysträning + kl. 2045 - 2200 Basketräning. Plats: Brandbergshallen
Torsdag: kl. 2000 - 2130 Basketträning. Plats: Torvalla Träningshall
*Söndag: kl. 1100 - 1200 Basketträning: Plats: Brandbergshallen


*Träningstiden på söndagar används vid behov och beslutas för varje given vecka.


Gruppsegrare i USM-omgång 1
2019-11-17 15:43
Omgång nr. 1 i USM är färdigspelad och våra två matcher slutade på allra bästa sätt. I fredags spelade vi mot Spånga och efter en mycket jämn och välspelad tillställning stod vi efter förlängning som slutsegrare. Tidigare idag stod gruppfavoriten Norrköping Dolphins för motståndet och även denna match blev intensiv och jämn hela vägen fram till slutsignalen. Slutsifforna skrevs till 63-59 i vår favör.

Tjejerna har gjort en fantastisk prestation och blir gruppsegrare. Med helgens resultat är vi direktkvalificerade till USM-omgång 3 som spelas i mars. USM-matcherna har spelats under lagnamnet HBBK Haga och är en del i samarbetet med Huddinge och Botkyrka. Ett stort grattis till tjejerna och ledarna!

Avslutningsvis vill vi tacka Spånga och Norrköping för två mycket jämna och välspelade matcher. Ett extra tack till all er som på olika sätt har varit behjälpliga med att genomföra arrangemanget (sekretariat, speaker, cafe).
En bra helg!
2019-09-22 23:38
Seriespelet är äntligen igång och igår "premiärspelade" vi på hemmaplan med DU19-laget mot Sundsvall. Det blev en välspelad match som slutade med en stabil och glädjande vinst. Segerfirandet blev kortvarigt eftersom vi redan i eftermiddags skulle vara laddade för en bortamatch i damserien mot Eskilstuna. Matchen spelades i deras moderna och fina multisporthall (Stiga Sport Arena). Vi möttes av ett välarrangerat event och matchen blev mycket tight och välspelad som var alldeles jämn hela vägen in i slutminuterna. Dessvärre slutade matchen till Eskilstunas favör. Vi gratulerar till segern och tar med oss mycket positivt från helgens matcher. Nya tag i veckan... 
En historisk dag
2019-09-21 20:23
För ungefär 10-11 år sedan började ett gäng tjejer sin basketresa i Haga Haninges Basketskola. Åren har passerat med en rasande fart och dessa har varit fyllda med träningar, matcher, EBC, turneringar, träningsläger, RM- och USM-slutspel. Under alla dessa år har vi varit det äldsta tjejlaget i föreningen och avsaknaden av ett damlag har ibland upplevts som påtaglig. Någonstans på vägen föddes tankarna och kanske en dröm om att våra tjejer kunde bli stommen i föreningens framtida damlag. För att möjliggöra detta behövdes en målmedveten grupp med tjejer som står för gemenskap, sammanhållning, driv och glädje. Lika viktigt var att ha engagerade ledare, hängivna föräldrar och ett stöd från föreningen. Av naturliga skäl har några tjejer och ledare fallit bort längs vägen men mer glädjande är att det har tillkommit både tjejer och ledare som har adderat ny energi, erfarenhet och nya kunskaper.

Idag var det äntligen dags igen för damlagsbasket i Brandbergshallen. I laguppställningen för Haga Haninge Div2-damer fanns flertalet tjejer från våra egna led. Många av dem har också varit med från allra första början, dvs. från starten i basketskolan.

Det är många som har varit med på resan fram till idag. Ingen nämnd, ingen glömd men ni ska alla ha ett stort och innerligt tack.

Dagens match då? Vi gör en fin kämpainsats men möter en motståndare som är klart bättre än oss. Det är bara att gratulera Kungsholmen till segern och vi gläds istället åt att seriespelet äntligen är igång. Tjejernas basketresa fortsätter och vart den tar oss står skrivet i stjärnorna. För oss som har förmånen att få hänga med är det bara att fortsätta njuta och ”enjoy the ride”.
Följ oss i Haga Haninge Basket F02
2017-09-26 16:25

Varmt välkommen till oss i Haga Haninge Basket F-02.


Du följer oss enklast via vår hemsida https://www.laget.se/hagahaningef02/ och på Instagram under vårt användarnamn: hagahaningef02.


Vi ses!

/Haga Haninge Basket F02

 
Våra Sponsorer
Antidoping
Samarbetspartners