Välkomna till P07s Hemsida
Laget består av ett glatt gäng killar som varje vecka tränar på måndagar klockan 17:30-19:00 i Båtsmansskolan och på torsdagar klockan 17:30-19:00 i Brandbergshallen. Är ni intresserade att vara med i vårat gäng, tveka inte att höra av dig. 
Mieleinen Basket Cup 2017
2017-09-27 10:18
Vi samlades på Viking Line terminalen vid 19-tiden på fredagen och efter att vi klivit ombord på båten väntade middag i Buffé-restaurangen. Efter maten var det dags att gå och lägga sig för ett par timmars sömn. När vi klev i land stod vår finska busschaufför Unto och väntade på oss och körde oss till Loimaa. När vi installerat oss i skolsalen vi skulle bo i och även ätit lunch var det dags att spela första matchen mot Karhu Basket P06. Den matchen blev en lärorik upplevelse, de pressade oss ordentligt och spelade riktigt tufft. Det blev inte lättare att domarna inte blåste en enda foul till vår fördel så efter första halvlek låg vi under med 0-39. I andra halvlek spelade vi klart bättre, finnarna slog dock inte av på takten och fortsatte sitt tuffa spel så slutresultatet blev 6-67. Karhu fortsatte för övrigt sedan turneringen på samma sätt, de vann tillslut finalen med 32 poäng (och alla sina matcher med ett snitt på 50 poäng/match).  
  
I match två för dagen mötte vi BC Nokia, vi hade sett dem lite i sin match mot Feeniks Basket Blue och såg att de i alla fall inte borde vara lika bra som Karhu Basket. Vi får dock till en ganska dålig start så efter ett par minuter ligger vi trots en time-out under med 2-13. Sen började vi komma igång och spelade stundtals riktigt bra. Vi skapade bra lägen men tyvärr hade vi inte samma utdelning på våra skott som vi brukar ha på låga korgar så trots att vi jobbade och slet på bra räckte vi inte riktigt till utan förlorade med sex poäng (20-26). 
  
Efter matchen såg vi på en herrlagsmatch mellan Nilan Bisons (hemmaklubben som satsar på att ta sig tillbaka till Ligan) och Forsa (Feeniks). Några av grabbarna blev också varse om att man i Finland inte äter korv med bröd utan korv i papper. På kvällen somnar de flesta fort efter en tuff dag.   
  
På söndagsmorgonen vara det sedan dags för uppstigning redan klockan 06:00 finsk tid (05:00 svensk tid) för sista gruppspelsmatchen mot Feeniks Blue. Vi hade om vi skulle göra en riktigt bra match chans att bli tvåa i gruppen (vi behövde dock vinna med 10 poäng). Vi började matchen bäst och tog ledningen med 4-2 men sen gjorde finnarna 12 raka poäng på oss. Vi fortsatte dock att kämpa på men när två spelare utgick med skador och en blev utfoulad orkade vi inte riktigt komma ikapp och vi förlorade tillslut med fem poäng (18-23).   
  
Efter lite lunch återstod bara en placeringsmatch mot Feeniks Basket Green. Det blev väl dock inte så mycket basketmatch, Feeniks spelade väldigt tufft och domarna verkade makalöst oengagerade så matchen blev därefter. Grabbarna fortsätter dock kämpa på men Feeniks vinner matchen med 27-14.   
  
Efter matchen åkte vi hem till Veli’s lilla stuga och där vi grillade korv och stekte pannkakor över öppen eld. Några av grabbarna (Måns, Linus, Alfons och Malte) gick även ut i skogen och kom efter ett tag tillbaka med en hel del kantareller som de hittat så efter att de rensats och sköljts böjds det även på lite smörstekta kantareller. 
   
Vi hade även tid för lite reflektion innan Unto kom med bussen och körde oss tillbaka till båten.   
  
Om vi sammanfattar helgen var den åter igen väldigt lärorik. Matcherna på andra sidan Östersjön är mycket längre, de spelas 2x13 minuter effektiv tid och man spelar med alla regler, inklusive alla sekundregler (vi lyckades till och med pressa ett lag så att de blev avblåsta för 8 sekunder). Det blev inte heller lättare att vi fick fem dagar innan vi skulle åka fick reda på att vi skulle spela våra matcher på höga korgar. Vi visste sedan tidigare att den finska basketen är väldigt mycket tuffare än vår och eftersom vi gått upp en åldersklass skulle vi denna gång få möta lag som hade äldre spelare och alla våra motståndare visade sig vara blandlag med både 06:or och 07:or i laget (utom Karhu Basket som bara hade 06:or i laget).   
  
Ser man till spelet så var Karhu klart bättre än alla andra lagen vi mötte, men i övrigt är vi i många fall minst lika och ibland nästan bättre tekniskt. När det dock blir fysiskt tufft och vi måste göra allt lite snabbare blir vi många gånger stressade och gör då lite för mycket enkla misstag.  
 
I försvar märks också en ganska stor skillnad, hemma klarar man sig många gånger med att 2-3 spelare lirar okej försvar, de klarar av att täcka upp för den eller de spelare som inte riktigt är med men här märks det direkt då någon inte är med. Det finns nog flera anledningar, både att planen är större och att man spelar 5-5, men även att de flesta spelarna är mycket mer aggressiva och vill ha bollen mer. Det är för övrigt en detalj som också i många fall återspeglar sig i retursituationer och i kampen om bollen, vissa vågar gå in i de tuffare situationerna medan andra ibland backar. Detta är dock några av de detaljerna vi vill att grabbarna ska få känna på när vi åker över hit.  
  
Det var hur som helst ett gäng nöjda men väldigt trötta killar, coacher och föräldrar som klev på båten vi 21 tiden på söndagskvällen. Nästa sak som står på tur är första EB-omgången den 21/10 i Farstahallen 4.  
P07 spelar Mieleinen Basket 2017
2017-09-20 11:03
Till helgen är det åter dags för P07 att ta båten över till Finland för en ny turnering. Sist gick det ju väldigt bra då vi stod som slutsegrare i Lokoko’s inbjudningsturnering, denna gång lär det dock bli väldigt mycket tuffare.  

För det första har vi i år bytt klass, i Finland spelar man i dubbla åldersklasser och förra året tillhörde vi ”Micropojat” som då var 2007/2008 men till i år tillhör vi ”Minipojat” vilket i år är åldersklasserna 2006/2007 så i år kommer vi att få spela mot äldre. I söndags fick vi även reda på att vi kommer att spela matcherna på höga korgar. Detta har också med de dubbla åldersklasserna att göra, i Finland spelar tydligen 06:or på höga korgar och därför har arrangörerna valt att alla matcher ska spelas på hög höjd. Denna veckas träningar kommer nu att köras med höga korgar men det blir också något nytt.  

Hur som helst så kommer förhoppningsvis resan bli ett stort och lärorikt äventyr för de åtta spelarna som åker (Linus, Aleks, Malte, Rufus, Vilmer, Måns, William och Alfons), i år ska vi exempelvis även sova kvar en extra natt i Finland och spela turnering i två dagar.  
 
Vi ger oss av på till Åbo med kvällsbåten på fredag och kommer till 07:35 till Åbo där en buss hämtar upp oss. På lördagen har vi sedan två matcher, 13:00 mot Karhu Basket -06 och 19:00 mot BC Nokia. På söndagsmorgonen har vi sedan sista gruppspelsmatchen mot Feeniks Basket/Blue redan klockan 08:00. Efter det väntar slutspel/placeringsmatcher innan vi beger oss tillbaka hem. Båten går tillbaka från Åbo vid 21:00 på söndag kväll och vi kommer tillbaka till Stockholm på vid 06:30 måndag morgon.

Länk till turneringen: https://mieleinenbasket.torneopal.fi/ 
Kommande matcher
Sön 28/1 11:45
Lör 10/2 08:30
Spelade matcher
Lör 2/12 12:00
Lör 18/11 13:00
Kommande aktiviteter
Nyheter från föreningen
Hem, 18/01 10:50 
 
Våra Sponsorer
Antidoping