SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
En historisk dag
2019-09-21 20:23
För ungefär 10-11 år sedan började ett gäng tjejer sin basketresa i Haga Haninges Basketskola. Åren har passerat med en rasande fart och dessa har varit fyllda med träningar, matcher, EBC, turneringar, träningsläger, RM- och USM-slutspel. Under alla dessa år har vi varit det äldsta tjejlaget i föreningen och avsaknaden av ett damlag har ibland upplevts som påtaglig. Någonstans på vägen föddes tankarna och kanske en dröm om att våra tjejer kunde bli stommen i föreningens framtida damlag. För att möjliggöra detta behövdes en målmedveten grupp med tjejer som står för gemenskap, sammanhållning, driv och glädje. Lika viktigt var att ha engagerade ledare, hängivna föräldrar och ett stöd från föreningen. Av naturliga skäl har några tjejer och ledare fallit bort längs vägen men mer glädjande är att det har tillkommit både tjejer och ledare som har adderat ny energi, erfarenhet och nya kunskaper.

Idag var det äntligen dags igen för damlagsbasket i Brandbergshallen. I laguppställningen för Haga Haninge Div2-damer fanns flertalet tjejer från våra egna led. Många av dem har också varit med från allra första början, dvs. från starten i basketskolan.

Det är många som har varit med på resan fram till idag. Ingen nämnd, ingen glömd men ni ska alla ha ett stort och innerligt tack.

Dagens match då? Vi gör en fin kämpainsats men möter en motståndare som är klart bättre än oss. Det är bara att gratulera Kungsholmen till segern och vi gläds istället åt att seriespelet äntligen är igång. Tjejernas basketresa fortsätter och vart den tar oss står skrivet i stjärnorna. För oss som har förmånen att få hänga med är det bara att fortsätta njuta och ”enjoy the ride”.

Nyhetsarkiv
En bra helg!2019-09-22 23:38
En historisk dag 2019-09-21 20:23
 
Våra Sponsorer
Antidoping
Samarbetspartners