SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.

KFUM Haga Haninge Damlag

Varmt välkommen till Damlaget i KFUM Haga Haninge.

 

Följ oss gärna på Instagram på hagahaningedamlag

 

Ordinarie träningstider är:
Måndag: kl. 20:45 - 22:00 Plats: Brandbergshallen

Onsdag kl 19:15 -20:30 Plats: Brandbergshallen

Vi har även gymtid på måndagar 19:30-20:30 innan träningen

 

Säsongen 2021/2022 kör vi division 3

 

Är du intresserad av att spela med oss? Se våra kontaktuppgifter under fliken kontakt.

 

 

Säsongen 2021/2022 är igång!
2021-09-07 22:04

Då har vi startat igång säsongen 2021/2022!

 

Detta år lirar vi i division 3 med ett härligt gäng brudar.

Vi kör träningar på måndagar och onsdagar i brandbergshallen (se info högre upp på sidan) och gym vid sidan om för de som vill bygga lite muskler.

 

Tränare/ledare för säsongen är Alexandra Winther, Julia Winther och Sabina Ali men vi alla hjälps åt på träningarna så gott det går!

 

Vårt matchprogram för säsong går att hitta HÄR så fort matchschemat släppts.

Thomas Cooks huvudtränare/coach 2020/2021
2020-05-10 11:34

Det är med stor glädje som vi kan informera om att Thomas Cooks blir kvar som huvudtränare och coach för föreningens damlag. Thomas har även fått uppdraget som sportsligt ansvarig i föreningen.

Thomas är en välkänd basketprofil med gedigna erfarenheter från både klubb- och förbundslag. Han har under flera säsonger haft en framträdande roll i Haga Haninge som både huvudtränare och coach men också med en särskild inriktning på teknikutveckling. Som kuriosa var Thomas under säsongen 2016/2017 headcoach för Hammarbys herrlag som då tog steget till Basketettan. Som seniorcoach har han även varit headcoach i Basketettan under fyra säsonger samt assisterande coach i Basketligan under två år med 08 Stockholm.

 

Kort om Thomas Cooks

Född: 1961

Utbildningsnivå: Steg 4

Tidigare klubbar i urval: KFUM Huddinge, Fredrika Bremer, Haninge Allstars, KFUM Söder, KFUM Jordbro, Saltsjöbadens IF, Hammarby Basket

Gruppsegrare i USM-omgång 1
2019-11-17 15:43
Omgång nr. 1 i USM är färdigspelad och våra två matcher slutade på allra bästa sätt. I fredags spelade vi mot Spånga och efter en mycket jämn och välspelad tillställning stod vi efter förlängning som slutsegrare. Tidigare idag stod gruppfavoriten Norrköping Dolphins för motståndet och även denna match blev intensiv och jämn hela vägen fram till slutsignalen. Slutsifforna skrevs till 63-59 i vår favör.

Tjejerna har gjort en fantastisk prestation och blir gruppsegrare. Med helgens resultat är vi direktkvalificerade till USM-omgång 3 som spelas i mars. USM-matcherna har spelats under lagnamnet HBBK Haga och är en del i samarbetet med Huddinge och Botkyrka. Ett stort grattis till tjejerna och ledarna!

Avslutningsvis vill vi tacka Spånga och Norrköping för två mycket jämna och välspelade matcher. Ett extra tack till all er som på olika sätt har varit behjälpliga med att genomföra arrangemanget (sekretariat, speaker, cafe).
En bra helg!
2019-09-22 23:38
Seriespelet är äntligen igång och igår "premiärspelade" vi på hemmaplan med DU19-laget mot Sundsvall. Det blev en välspelad match som slutade med en stabil och glädjande vinst. Segerfirandet blev kortvarigt eftersom vi redan i eftermiddags skulle vara laddade för en bortamatch i damserien mot Eskilstuna. Matchen spelades i deras moderna och fina multisporthall (Stiga Sport Arena). Vi möttes av ett välarrangerat event och matchen blev mycket tight och välspelad som var alldeles jämn hela vägen in i slutminuterna. Dessvärre slutade matchen till Eskilstunas favör. Vi gratulerar till segern och tar med oss mycket positivt från helgens matcher. Nya tag i veckan... 
En historisk dag
2019-09-21 20:23
För ungefär 10-11 år sedan började ett gäng tjejer sin basketresa i Haga Haninges Basketskola. Åren har passerat med en rasande fart och dessa har varit fyllda med träningar, matcher, EBC, turneringar, träningsläger, RM- och USM-slutspel. Under alla dessa år har vi varit det äldsta tjejlaget i föreningen och avsaknaden av ett damlag har ibland upplevts som påtaglig. Någonstans på vägen föddes tankarna och kanske en dröm om att våra tjejer kunde bli stommen i föreningens framtida damlag. För att möjliggöra detta behövdes en målmedveten grupp med tjejer som står för gemenskap, sammanhållning, driv och glädje. Lika viktigt var att ha engagerade ledare, hängivna föräldrar och ett stöd från föreningen. Av naturliga skäl har några tjejer och ledare fallit bort längs vägen men mer glädjande är att det har tillkommit både tjejer och ledare som har adderat ny energi, erfarenhet och nya kunskaper.

Idag var det äntligen dags igen för damlagsbasket i Brandbergshallen. I laguppställningen för Haga Haninge Div2-damer fanns flertalet tjejer från våra egna led. Många av dem har också varit med från allra första början, dvs. från starten i basketskolan.

Det är många som har varit med på resan fram till idag. Ingen nämnd, ingen glömd men ni ska alla ha ett stort och innerligt tack.

Dagens match då? Vi gör en fin kämpainsats men möter en motståndare som är klart bättre än oss. Det är bara att gratulera Kungsholmen till segern och vi gläds istället åt att seriespelet äntligen är igång. Tjejernas basketresa fortsätter och vart den tar oss står skrivet i stjärnorna. För oss som har förmånen att få hänga med är det bara att fortsätta njuta och ”enjoy the ride”.
Spelade matcher
Kommande aktiviteter
Inga aktiviteter inbokade
Nyheter från föreningen
 
Våra Sponsorer
Antidoping
Samarbetspartners