SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.

Välkomna till P07s Hemsida
 
Avslutning
2020-06-12 14:58
Nu är denna lite annorlunda säsong till enda. Vi avslutade den med att spela lite Paint Ball och avslutade sedan kvällen med att ta ett kvällsdopp. 

Ha en skön sommar! 
Motala Basket Cup
2019-09-13 11:37

I helgen drog matchspelandet igång, de flesta lagen hade valt att starta året med att spela Blackeberg Basket Cup men vi valde istället att prova på den relativt nya turneringen Motala Basket Cup som spelades för andra gången. Vi träffades vid 14:00 i fredags och gav oss iväg, vi har 8 spelare och två coacher som åkte, även Malte skulle ha åkt med men han insjuknade med feber kvällen innan avfärd så han stannade hemma. Väl framme i Motala bytte vi om inför första matchen som skulle spelas mot Norrköping Dolphins Svart. Vi gjorde en bra match och vann ganska komfortabelt.

 

Efter match installerade vi oss i skolan vi skulle bo i och gick sedan till en pizzeria för att äta lite kvällsmat. Väl där träffade vi våra motståndare Norrköping vilka också var hungriga så pizzerian blev full av basketspelare.

 

På förmiddagen hade vi match två, denna gång mot Motala Basket. Inte heller den var några större problem. Efter lunch gick vi sedan till ett museum för att både kultivera oss lite samt slå ihjäl lite tid. Efter middagen hade sedan dagens andra och sista match, mot Norrköping Dolphins andra lag. Inledningsvis igen en bra start men sedan hände något, vi blev ganska slarviga och loja så matchen blev kanske lite onödigt jämn. Vi vann dock tillslut med sex poäng.

 

På söndagsmorgonen var det sedan dags för final och för motståndet stod Dolphins Svart vilka vi mötte på fredagen. Till denna match var gnistan tillbaka så vi kunde vinna finalen med 40-20 och vi fick äran att lyfta segerbucklan.

 

Turneringen i sig var bra och helt klart ett kul alternativ till försäsongsturnering än att spela här hemma (och möta samma gamla vanliga lag). Allt var ganska koncentrerat de centrala delarna av Motala, bra standard på domarna och maten var bra (fyra måltider per dag). Kan helt klart tänka oss att åka tillbaka. 

Scania Cup
2019-04-26 16:09

Vi hade till i år fått äran bli inbjudna att spela Scania Cup. Det skulle vara första gången vi skulle få spela riktiga matcher med alla regler och till och med tre domarsystem i Sverige. Eftersom vi i normala fall inte ens tränar på stor plan hade vi inför turneringen lagt in ett par extra träningar så att vi i alla fall skulle få testa att springa på stor plan i alla fall. På måndagen innan turneringen spelade vi även en träningsmatch mot F06.

 

I första matchen stod Kungsholmen för motståndet, ett trevligt lag som vi ofta har bra och spännande matcher emot men som de senaste gångerna vi mötts oftast har varit lite bättre än oss. Kungsholmen fick bäst start på matchen men efter ett tag kom vi i kapp och resten av matchen var jämn och spännande. Den avgjordes då Kungsholmen gjorde poäng i sista anfallet. Med fyra sekunder kvar tar vi time-out och flyttar upp bollen men vi hinner inte få till något bra avslut. Men en mycket bra match av båda lagen.


Efter matchen åkte en stor del av laget till Torekällberget och åt medhavd lunch och umgicks.


Senare på eftermiddagen var det dags att möta ALBA från Köpenhamn. I Danmark spelar man med dubbla åldersgrupper vilket gör att de har spelat som P06 under året. De var i Sverige under julhelgen och spelade Lundaspelen och med tanke på resultaten där verkade de vara ett bra lag. Det visade sig även direkt när matchen startade också. De var klart bättre än oss men samtidigt en bra chans att lära sig spela mot riktigt tufft motstånd.

 

På lördagsmorgonen var det dags för turneringens tredje match, och denna gång stod SBBK för motståndet. De fick inledningsvis en lite bättre start än oss men efter ett tag kom vi igång, allra helst i försvaret och matchen var jämn tills några minuter återstod. Då fick vi en liten ledning som vi kunde hålla och vi vann tillslut med fem poäng.

 

Lördagens andra match skulle ha spelats mot Amager men den blev inte av så att vi hade spelat klart för dagen.

 

På söndagen var det bara en match, match om tredje pris och i den stod återigen SBBK för motståndet. Denna gång får vitill en bättre start men de kommer strax igen och matchen är jämn ända till slutet. När 20 sekunder återstår och med underläge med ett poäng foulas vi och får två kast. Vi sätter det ena vilket gör att matchen går till förlängning. Inledningsvis är har båda lagen svårt att göra poäng men efter ungefär halva förlängningen gör vi fem raka poäng vilket SBBK inte hämtade sig ifrån och vi vinner tillslut med fyra poäng.

 

Grabbarna har gjort en riktigt bra turnering och spelet blev bättre och bättre ju längre turneringen led. Både anfallsspelet med allra helst försvarsspelet började stämma på slutet.

 

Baskethelgen avslutades sedan med att hela laget på måndagen körde Laserdome tillsammans.

 

Mycket bra kämpat och stort grattis till grabbarna för 3:e platsen.

 

Även ett stort grattis till Linus som även blev inröstad till turneringens All Star team.

 

/ Stolt coach

Telge Open 2018
2018-11-13 15:26

Telge Open 

I år var första gången vi skulle spela Telge Open och den första turneringen på Svensk mark som spelades på stor plan. Vår första match på fredagseftermiddagen var mot Tureberg som vi mött någon gång tidigare för något år sedan men inte visste så mycket om i övrigt, vi startar matchen mycket bra och har en ledning med 11-0 efter de första 4 minuterna. Sen verkar det som vi slappnar av och på slutet av matchen blev det nästa onödigt tight men vi vinner med tre poäng i alla fall.  


I första matchen på lördagsmorgonen stod Alvik Grön för motståndet, de har vi mött flera gånger förut och i stort sett alltid är det roliga och jämna matcher lagen emellan. Även denna gång blev matchen jämn och underhållande och ledningen pendlade fram och tillbaka. Alvik har en enpoängsledning när cirka 10 sekunder återstår, vi lyckades då stjäla bollen och när 3 sekunder återstår sätter vi en lay-up för vinst med en poäng. Kul att en va våra nya killar Jonas som bara spelat några få matcher innan turneringen fick äran att avgöra.  


Nästa match var mot fjolårssegrarna Eos, denna match är jämn tills femte perioden, inför den ledde Eos med en poäng men efter en bra period från oss ledde vi istället med nio inför sista perioden. Vi vinner tillslut med 12 poäng och är gruppvinnare.   


I kvartsfinal står det andra laget från Eos för motståndet. Här får vi ordentlig fart under skorna och spelar ut ordentligt och när slutsignalen går har vi vunnit med 56-16.  


På söndagen var det sedan dags semifinal och för motståndet står AIK och även mot AIK brukar matcherna vara roliga och jämna och så även denna, vi har en tvåpoängsledning som AIK i slutet kvitterar och matchen går till Sudden Death. Väl där får AIK bollen efter uppkastet och vi råkar foula dem. På inkastet snor vi dock bollen och AIK foular oss istället när vi anfaller. På vårt inkast hittar Linus en pass till Ibbe som lägger i bollen och avgör matchen till vår fördel - vi är i final! Återigen kul att en av våra nya spelare fick avgöra, matcherna under denna turnering var Ibbes första basketmatcher någonsin.  


Efter matchen åker vi och äter på en restaurang som visade sig bli något av Haga Haninges egna restaurang, när vi kom dit var redan F05 där och åt och strax efter oss kom även F07 dit för att äta. Efter maten begav vi oss till Täljehallen för att spela final mot Kungsholmen. 


Matchen blev dock framflyttad utan att vi fick reda på något som det blev lite extra väntan (och F07 som tänkte se matchen missade den eftersom de själva hade match senare). När matchen väl startade (och korgarna tillslut satt på samma höjd efter en hel del diskussioner) var matchen jämn efter första perioden. Sedan gjorde Kungsholmen ett litet ryck vilket vi aldrig hämtade oss ifrån och i slutet rann det iväg ytterligare. Denna gång var Kungsholmen bättre än oss och de vann välförtjänt. Stort grattis till Kungsholmen. Våra grabbar ska dock hålla huvudet högt och de ska vara stolta över silvermedaljen och vad de presterade under helgen!!   


/ Stolt Coach

Eskilstuna Basket Cup 2018
2018-05-03 15:17

Vi samlades vid 14:30 på parkeringen utanför Brandbergshallen innan vi begav oss till Eskilstuna. Som vanligt fastnade vi i en massa bilköer men väl framme vid Stiga Sports Arena (otroligt fin nybyggd arena) började vi direkt med en match mot Djursholm som vi mötte ett par gånger förra året men som vi inte har mött i år. Vi startade lite trevande (några var säkert lite stela efter mer än två timmar i bilen = ny erfarenhet) men ju längre matchen led blev spelet bättre och bättre. Att korgarna även var 15-20 cm för låga kanske också spelade in men det var ju samma för alla lag.  Efter matchen begav vi oss till Slagstaskolan där vi installerade oss och åt middag och vi avslutade dagen med att titta på en Euroleague match där de flesta somnade redan innan matchen var slut.


På lördagen fick vi sedan lite sovmorgon, vi hade inte match förrän vid 12:15. Men eftersom alla vaknade ganska tidigt åkte vi efter frukost till hallen för att heja på F07 när de spelade match. I vår första match för dagen stod Katrineholm för motståndet och inledningsvis bjöd de på ganska bra motstånd. Ju längre matchen led, ju mer sprang vi dock ifrån dem. Matchens stora händelse var att vi avslutade femte perioden med att sätta en så kallad buzzerbeater från ungefär halva plan vilken skapade ett vilt jubel. Efter matchen åkte vi snabbt åkt tillbaka till skolan för lite lunch innan det återigen var dags för match, denna gång stod ett av Blackebergs fem lag för motståndet. Matchen blev en ganska trist tillställning och avlöpte utan några större problem. Efter att middagen gick sedan vi tillsammans med F07 och åt glass på Slagstaglass. Efter lite gemensamma lagaktiviteter avslutade vi dagen med att se en NBA mach. Denna gång sov dock hela laget redan vid halvtid…


Eftersom det inte fanns något regelrätt slutspel (ingen får ju vinna i EB Basket) så hade vi inte någon match förrän 13:30 på söndagen (då de flesta lagen redan hade åkt hem). Efter att vi packat ihop våra saker åkte vi till Skjulsta och såg lite på en F06 match innan vi åkte till Stiga Sports Arena för att först se slutet på F07 sista match och sedan möta Alvik. Den matchen blev ganska tuff, allra helst fysiskt vilket ledde till att några spelare föll ifrån, både efter mer olyckliga omständigheter men även efter lite tufft spel. Vi bet dock ihop och avslutade turneringen som obesegrade.


Tack till alla som stöttat oss under helgen, Filip som sov med oss, Pim som lånade ut bilen, F07, alla föräldrar, släktingar och alla andra som kom och hejade på oss. Jag tror att trots att det kanske blev lite väl lite matcher med detta upplägg så hade alla en rolig resa. Tror även de flesta tyckte det var skoj att lära känna andra spelare från klubben (ytterligare en sak man aldrig gör när man spelar EB basket). Detta var troligtvis det sista vi gör när det gäller matcher i år men vi kommer att hålla igång träningarna någon månad till.  

 
Våra Sponsorer
Antidoping
Samarbetspartners