SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.

Välkomna till P08s hemsida

Laget består av ett glatt gäng killar som denna säsong (21/22) tränar 2 gånger i veckan på tisdagar klockan 17:00-18:30 i Jordbrohallen och på torsdagar klockan 17:00-19:00 i Jordbrohallen.

 
Truppen består just nu av cirka 17-20 spelare, fördelat på både nybörjare, nästan nybörjare  och de som spelat i några år år - alla är välkomna och man får testa några träningar innan man bestämmer sig om man vill börja träna och spela. Dessutom erbjuder Haga extra träning för nybörjare 1 gång per vecka (måndagar) från denna säsong. Fokuset där är att lära sig grunderna i basket för att sedan enklare kunna delta i de olika lagens träningar. Detta är en träning med blandade åldrar.
 
Vi ser gärna att man både kan och vill hålla på med flera idrotter. Denna säsong spelar vi matcher med 2 jämnstarka lag div 2. Vi hoppas på så sätt kunna höja nivån i hela vår trupp, lära oss grunderna i spelet och att spela som ett lag. Detta kommer främja utvecklingen både för individen och laget.
 
Är ni intresserade att vara med i vårat gäng, tveka inte att höra av dig till kansliet, kansli@hagahaninge.se, eller se "Kontakt".  Välkomna!
 
 
Säsongsinledningen
2021-09-28 14:16

Vi har nu äntligen kommit igång med matcher igen - något som både killarna och vi ledare längtat efter!

Och vilken start vi fått på säsongen. 4 matcher spelade i div 2 A+B och idel vinster. Kul att se både de mer vana spelarna ta ansvar och de nya spelarna ta för sig när det blir match. Vi tycker med våra 2 jämna lag att vi hittat en bra mix för vidare utveckling av truppen. Vi har i flera matcher gjort över 50p vilket är bra offensivt. Vi kommer att jobba vidare på vår defensiv och försvarspelet som vi kan göra bättre både individuellt och som lag. Men vi börjar se tendenser till lagspel och att det vi tränar på ger resultat. Vi ser fram emot resten av säsongen med tillförsikt och att vi fortsätter ha bra uppslutning på träningarna och utvecklas tillsammans. Bra jobbat killar!

/Ledarna

Matcher 2020-10-04
2020-10-05 16:42

Dags för 2 hemmamatcher på raken i Brandbergshallen – först mot Fryshuset och sedan mot Tyresö.

I matchen mot ”Frysen” pratar vi innan om att springa mycket – stora killars basket handlar initialt mycket om att springa och lära sig tempot + att vi skall försöka få till vårt spel vi övat på träningarna senaste månaden – dribbla upp bollen i mitten, spring på kanterna, passa bollen tidigt och attackera korgen. Ingenting av detta fungerar tyvärr under matchen och vi får det mycket jobbigt och hamnar snabbt i ett underläge som växer. Vi missar en del enkla poäng och straffkast under matchen, men huvudanledningen till att det är jobbigt är att vi inte får till de viktiga grunderna i vårt spel och blir ”bolltittande” och inte springer hem när vi förlorar bollen. Analysen säger också att det nu är dags att börja träna försvarsspel så att killarna får en del ramar och ”regler” att hålla sig till och så att vi inte lika lätt tappar vår markering i försvarsspelet. Vi behöver också fokusera på returtagningen både offensivt och framförallt defensivt där motståndarna tar både 2, 3 och 4 returer på raken innan de lägger i bollen. Till slut en förlust med 29 poäng. Dock gör vi även denna gång många poäng (33) vilket visar att vi kan – vi skall tillbaka till träningshallen och träna, träna, träna…så är vi övertygade att spelet kommer.


Match nr 2 denna dag var mot Tyresö Basket. Lite stressigt för oss coacher med 2 matcher så pass nära varandra, men killarna kommer ut taggade och spelar bra och stabilt första perioden vilket ger en ledning med 10-5. Skönt med lite medgång och killarna spelar som vi talat om – dribbla bollen i mitten, spring på kanterna, passa tidigt och attackera korgen eller passa runt + att vi försvarar vår korg bra. I andra perioden faller vi dock tillbaka och har väldigt svårt att göra poäng, vi tappar mycket bollar och slarvar – har alldeles för får passningar mellan oss. I period 3 är vi tillbaka och vinner den med 7-2. Det känns som vi har bra kontroll på matchen och att passningsspelet kom tillbaka och vi kan vinna detta ganska komfortabelt. I period 4 tappar vi spelet igen och det blir riktigt spännande och nervöst på slutet, men killarna kämpar på riktigt bra och vi kan hålla undan och vinna säsongens första match med 19-17. Bra jobbat killar!

Go-Haga!


/Ledarna 

Matcher 2020-09-27
2020-10-05 16:40

I helgen som gick skulle vi spela 2 matcher, dessvärre blev matchen mot Skuru inställda på söndag kvällen pga dubbelbokning, så det vara bara att vända hem igen för alla i laget. Vi ledare fick det samtalet ca 10 minuter innan samlingstiden. Trist!

På förmiddagen var vi på Lidingö och spelade mot KFUM Lidingö i fina Hersby Sporthall – ett riktigt baskettempel, mycket fin hall! Vi börjar matchen ganska bra och håller jämna steg med Lidingö i både period 1 och 2. De pressar hårt och högt som vi har en del problem med men klarar av mycket bättre än när vi mötte dem i träningsmatchen – vi lär oss! Dock har vi efter ett tag svårt att försvara oss mot deras 3 bästa spelare som börjar ösa in poäng. Vi kan notera att Lidingö kommit längre än vi i sitt ”baskettänk” och har ett tydligt spel och tydliga rörelsemönster som vi har svårt att försvara oss emot. Och de är som sagt mycket aggressiva i sitt spel och springer mycket. Vi blir dessutom lite trötta och glömmer då bort hur vi skall anfalla och spela. Analysen är att vi kommer klara oss betydligt bättre när killarna börjar träna försvarsspel – vilket vi startar med lite senare i oktober. Vi har ett par veckor kvar där vi fokuserar på att träna anfallsspel och springa mycket. Vi landar till slut i en rätt stor förlust med 38 poäng, men å andra sidan gör vi 32 poäng framåt vilket är klart godkänt offensivt.

Nya matcher till helgen – go Haga!!

/Ledarna

P08 städar Sverige
2020-08-24 22:01
Fimpjakt på Krokodilbadet
Det har blivit en tradition att P08, och många andra Haga-lag, deltar i kampanjen Städa Sverige. En utmärkt aktivitet för miljö, lagsammanhållning och ekonomi.
Denna gång städade vi Krokodilbadet i Vendelsö. Vi avslutade med fimpjakt på parkeringen - givetvis med behörigt Corona-avstånd.

/Ledarna
Lyckat i Lyckeby - träningsläger!
2020-08-17 11:46
Haga Haninge P08 genomförde ett mycket roligt och lyckat "miniläger" lördag, söndag. Det blev mycket basket - 4 pass à 2 timmar, en hel del onda ben och kroppar, en del teori och nya regler då vi spelar på fullstor plan med riktiga basketregler från denna säsong och mycket rolig samvaro. Vi ledare är väldigt nöjda både med killarnas uppträdande, fokus och prestationer under helgen och vi kan konstatera att gruppen fungerade otroligt bra. Vi fick oss en del goda skratt under lördag kvällens lagaktiviteter och stafetter också.
Vi ser med stor tillförsikt fram emot den nya säsongen - en stor, rolig och intressant grupp som kommer att utvecklas tillsammans som både lag och individer.
/Ledarna 
 
Våra Sponsorer
Antidoping
Samarbetspartners