SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
Välkomna till P08

Laget består av ett glatt gäng killar som denna säsong (22/23) tränar 2 gånger i veckan på tisdagar klockan 18:30-20:00 i Jordbrohallen och på torsdagar klockan 18:30-20:00 också i Jordbrohallen.

 
Truppen består just nu av cirka 17-20 spelare, fördelat på någon nybörjare, nästan nybörjare som spelat cirka 1 år och de som spelat i några år - alla är välkomna och man får testa några träningar innan man bestämmer sig om man vill börja träna och spela. Dessutom erbjuder Haga extra träning för för laget 1 gång per vecka (måndagar) från denna säsong. Fokuset där är teknik och denna träning passar även för nybörjare för att prova på basket. I våra ordinarie träningar fokuserar vi mer på lagspel, spelövningar, fysik och taktik även om vi givetvis också tekniktränar.
 
Vi ser gärna att man både kan och vill hålla på med flera idrotter. Denna säsong spelar vi matcher med ett lag i div 2 och ett lag i div4. Detta kommer främja utvecklingen både för individen och laget och vi kommer att spela många matcher med mycket speltid för spelarna.
 
Är ni intresserade att vara med i vårat gäng, tveka inte att höra av dig till kansliet, kansli@hagahaninge.se, eller se "Kontakt".  Välkomna!
 
 
Lagaktivet: Sve-Tys på Hovet
2022-08-22 18:00

På torsdag åker laget iväg på en spännande lagaktivitet då vi skall heja fram Sverige på Hovet. Bra för killarna att få se basket live och på en hög nivå - det lär man sig mycket på. Och dessutom får vi en trevlig kväll tillsammans.

 

Väl genomfört träningsläger!
2022-08-22 12:52

I helgen hade vi vårt nu traditionella träningsläger på hemmaplan och därmed start på säsongen 22/23. Det var ett gäng glada killar som dök upp - kanske inte så genomtränade efter sommarlovet visade det sig vid inventeringen av hur man följt sommarprogrammet -  men med ett gott humör och basketsugna.

Vi körde 4 pass x 2 timmar på 2 dagar - det var tufft! Efter lördagens 2 pass som bestod av mycket fys och spring var det mycket trötta killar dag 2 - redan då med rejäl träningsvärk och ganska trötta. Med tanke på detta var vi ledare imponerade av killarnas tempo och vilja att ge järnet även dag 2 - bra jobbat!! Vi gissar att träningsvärken blir ännu lite värre idag innan den blir bättre senare i veckan - en bra chans att få bort den blir på tisdagens träning. Vi är i stort sett mycket nöjda med helgens läger - vi fick gå igenom mycket av hur vi vill spela, vad som är viktigt när vi tränar under säsongen (att vi behöver jobba med att ge allt under träning, hålla ett högt tempo, våga ta kroppskontakt, lysssna på coacherna och göra så gott man kan på varje träning) - lyckas vi med detta kommer laget utvecklas mycket.

Tack för en bra helg killar!

/Ledarna

 

Säsongsinledningen
2021-09-28 14:16

Vi har nu äntligen kommit igång med matcher igen - något som både killarna och vi ledare längtat efter!

Och vilken start vi fått på säsongen. 4 matcher spelade i div 2 A+B och idel vinster. Kul att se både de mer vana spelarna ta ansvar och de nya spelarna ta för sig när det blir match. Vi tycker med våra 2 jämna lag att vi hittat en bra mix för vidare utveckling av truppen. Vi har i flera matcher gjort över 50p vilket är bra offensivt. Vi kommer att jobba vidare på vår defensiv och försvarspelet som vi kan göra bättre både individuellt och som lag. Men vi börjar se tendenser till lagspel och att det vi tränar på ger resultat. Vi ser fram emot resten av säsongen med tillförsikt och att vi fortsätter ha bra uppslutning på träningarna och utvecklas tillsammans. Bra jobbat killar!

/Ledarna

Matcher 2020-10-04
2020-10-05 16:42

Dags för 2 hemmamatcher på raken i Brandbergshallen – först mot Fryshuset och sedan mot Tyresö.

I matchen mot ”Frysen” pratar vi innan om att springa mycket – stora killars basket handlar initialt mycket om att springa och lära sig tempot + att vi skall försöka få till vårt spel vi övat på träningarna senaste månaden – dribbla upp bollen i mitten, spring på kanterna, passa bollen tidigt och attackera korgen. Ingenting av detta fungerar tyvärr under matchen och vi får det mycket jobbigt och hamnar snabbt i ett underläge som växer. Vi missar en del enkla poäng och straffkast under matchen, men huvudanledningen till att det är jobbigt är att vi inte får till de viktiga grunderna i vårt spel och blir ”bolltittande” och inte springer hem när vi förlorar bollen. Analysen säger också att det nu är dags att börja träna försvarsspel så att killarna får en del ramar och ”regler” att hålla sig till och så att vi inte lika lätt tappar vår markering i försvarsspelet. Vi behöver också fokusera på returtagningen både offensivt och framförallt defensivt där motståndarna tar både 2, 3 och 4 returer på raken innan de lägger i bollen. Till slut en förlust med 29 poäng. Dock gör vi även denna gång många poäng (33) vilket visar att vi kan – vi skall tillbaka till träningshallen och träna, träna, träna…så är vi övertygade att spelet kommer.


Match nr 2 denna dag var mot Tyresö Basket. Lite stressigt för oss coacher med 2 matcher så pass nära varandra, men killarna kommer ut taggade och spelar bra och stabilt första perioden vilket ger en ledning med 10-5. Skönt med lite medgång och killarna spelar som vi talat om – dribbla bollen i mitten, spring på kanterna, passa tidigt och attackera korgen eller passa runt + att vi försvarar vår korg bra. I andra perioden faller vi dock tillbaka och har väldigt svårt att göra poäng, vi tappar mycket bollar och slarvar – har alldeles för får passningar mellan oss. I period 3 är vi tillbaka och vinner den med 7-2. Det känns som vi har bra kontroll på matchen och att passningsspelet kom tillbaka och vi kan vinna detta ganska komfortabelt. I period 4 tappar vi spelet igen och det blir riktigt spännande och nervöst på slutet, men killarna kämpar på riktigt bra och vi kan hålla undan och vinna säsongens första match med 19-17. Bra jobbat killar!

Go-Haga!


/Ledarna 

Matcher 2020-09-27
2020-10-05 16:40

I helgen som gick skulle vi spela 2 matcher, dessvärre blev matchen mot Skuru inställda på söndag kvällen pga dubbelbokning, så det vara bara att vända hem igen för alla i laget. Vi ledare fick det samtalet ca 10 minuter innan samlingstiden. Trist!

På förmiddagen var vi på Lidingö och spelade mot KFUM Lidingö i fina Hersby Sporthall – ett riktigt baskettempel, mycket fin hall! Vi börjar matchen ganska bra och håller jämna steg med Lidingö i både period 1 och 2. De pressar hårt och högt som vi har en del problem med men klarar av mycket bättre än när vi mötte dem i träningsmatchen – vi lär oss! Dock har vi efter ett tag svårt att försvara oss mot deras 3 bästa spelare som börjar ösa in poäng. Vi kan notera att Lidingö kommit längre än vi i sitt ”baskettänk” och har ett tydligt spel och tydliga rörelsemönster som vi har svårt att försvara oss emot. Och de är som sagt mycket aggressiva i sitt spel och springer mycket. Vi blir dessutom lite trötta och glömmer då bort hur vi skall anfalla och spela. Analysen är att vi kommer klara oss betydligt bättre när killarna börjar träna försvarsspel – vilket vi startar med lite senare i oktober. Vi har ett par veckor kvar där vi fokuserar på att träna anfallsspel och springa mycket. Vi landar till slut i en rätt stor förlust med 38 poäng, men å andra sidan gör vi 32 poäng framåt vilket är klart godkänt offensivt.

Nya matcher till helgen – go Haga!!

/Ledarna

Spelade matcher
Kommande aktiviteter
Inga aktiviteter inbokade
Nyheter från föreningen
 
Våra Sponsorer
Antidoping
Samarbetspartners