SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
Bli medlem i KFUM Haga Haninge
Börja spela
Välkommen till Haga Haninge
 

Haga Haninge är en basketförening som funnits i kommunen sedan 1977 då klubben bildades av några lärare på Hagaskolan i Vendelsö. Några lärare såg att det var ett gäng tjejer i en klass som gillade att spela basket mer än andra och ryktet säger att de besegrade killarna i klassen. Lärarna uppmuntrade tjejerna och startade därför en basketförening, Haga Basket.

 

2004 slogs Haga Basket ihop med Haninge United, och det nya ­namnet blev KFUM Haga ­Haninge.

 

I samband med att föreningens herrlag gick upp till Basketettan 2006 bytte föreningen namn till Haga Haninge för att representera kommunen på basketkartan än tydligare. 

 

År 2009 vann föreningen Basketettan på herrsidan, men avböjde att söka spel i Basketligan. Bild

 

På damsidan har föreningen haft ett lag i division 2.

År 2018 tog F03 Guld i RM! Bild

 

Efter att ha blivit nominerade av en tjänstemannagrupp och framröstade av allmänhet och en jury så valdes föreningen till Årets förening 2022.

 

Under åren har flera tjejer från Haga Haninge representerat Sverige i ungdomslandslag och seniorlandslag.

 

Vår bas är Brandbergshallen som ligger ca 2 mil söder om Stockholm C. Vi är idag ca 500 registrerade spelare i klubben men har ambitionen att växa till det dubbla.

 

Uppdaterad 2024-01-12

Blandade bollar från styrelsen
2024-02-20 09:57

Snart är förhoppningsvis våren här, men först har vi ett sportlov på ingång.

 

Här kommer några punkter vi vill informera er alla om,

 

🏀 Styrelsen har skickat ut ett mejl angående våra nya rutiner vad gäller nyheter och information. Denna information finns även här på hemsidan.

🏀 Framåt kommer styrelsen jobba mycket med vår värdegrund och hur vi alla kan hjälpas åt att hålla en bra stämning i hallen. Både på planen och på läktaren. Det är ett hårt klimat vi lever i just nu och vi måste alla göra vårt bästa för att vi ska ha ett bra klimat i våra  baskethallar.

🏀 Under sportlovet så arrangerar vi tillsammans med andra föreningar Winter camp, måndag 26/2 9-16 i jordbrohallen och onsdag 28/2 9-16 i Torvalla B

🏀 Vi har även öppet hus i Lyckebyhallen 2 dagar under sportlovet, torsdag och fredag 9-15.

🏀 Nu har info angående nästa föreningsförsäljning gått ut, all info finns här på hemsidan. 

🏀 Vi fortsätter med projekten i våra framtidsområden med förbundet/RF/kommunen, ”en sportslig chans” och ”idrottsklivet”

🏀 Vi ser gärna att vi alla hänger lite mer i Brandbergshallen och hejar på varandra. Klä er gärna i rött och kom ner, köp lite hembakat fika och heja fram våra lag. det finns även supporter t-shirts att köpa i cafeterian.

🏀 Matchschema för Brandbergshallen finns varje vecka på vår instagram, kfumhagahaninge.

 

Nedan är lite av det styrelsen/kansli/sportchef har jobbat med sen sist,

 

🏀 Genomfört ännu ett ”lördagsöppet” där alla våra medlemmar är välkomna att hänga i hallen en lördagskväll. Nästa gång blir den 27/4

🏀 Genomfört ett coachmöte med info från förbundet och vår sportchef och även pratat om hur vi ska jobba framåt i föreningen.

🏀 Styrelsen har haft flertalet möten med våra coacher och lag

🏀 Planerat sportlovsaktiviteter

🏀 Haft styrelsemöten

 

Framåt jobbar vi bla för att kunna erbjuda fler lördagsöppet, lovaktiviteter, Hagadagen 6/6, besök i lagen, föreningens framtid, värdegrund mm

 

Vi ses i hallarna!

🏀 Madde

Ordförande Haga Haninge

 

 

Viktig information angående utskick - Ny hemsida
2024-02-19 18:08

Vi har förstått att många upplever att mängden av utskick från föreningen är för många och att mycket av informationen som skickas ut inte berör alla mottagare och upplevs som upprepande. Vi har hört vad ni säger och har tagit till oss era synpunkter.

 

Av den anledningen lanserar vi nu vår nya hemsida. Det som är nytt är att all information från och med nu kommer att finnas på www.hagahaninge.se

Tanken är att vi framöver ska använda oss mer av hemsidan som informationskanal, därför behöver vi ha en hemsida med så mycket information som möjligt och det ska även vara lätt att hitta.

Det här ställer krav både på oss, att se till att sidan är aktuell och er, att ni regelbundet går in och kikar om det kommit någon ny information.

 

Viktiga nyheter kommer vi fortfarande skicka ut via mail. I och med att vi ändrar våra rutiner kommer vi att rikta våra utskick till de medlemmar det gäller. I slutändan kommer det att innebära att du får färre utskick och att de utskick du får är relevant för dig.

Saknar du information eller är osäker på vad som gäller hittar du all information på hemsidan. Vi ber dig titta där innan du kontaktar oss.

 

Det som är nytt är bl a att vi har lagt in fler flikar/rubriker i menyn.

Exempel

  • Ledare - här finns bl a utbildning, övningsbank, information om cuper och USM mm
  • Föräldrar och spelare - här finns bl a information om de olika nivåerna, rehab, säsongsavgifter, Basket ABC och fotografering.
  • Föreningsförsäljning - här finns information om gemensamma försäljningar, lagförsäljning och tips på andra aktiviteter där laget kan tjäna pengar till lagkassan.
  • Våra aktiviteter - Beskrivning av de aktiviteter som är återkommande i föreningen och dess upplägg.

 

Alla dokument är uppdaterade och finns under fliken Om föreningen.

 

På förstasidan syns numera de senaste 6 nyheterna under rubriken Senaste nytt.

I vårt Nyhetsarkiv finns alla nyheter som publicerats.

 

Nytt är också att alla sidor och dokument är daterade.

 

Saknar ni info, om något är oklart eller odaterat hör gärna av er till oss. styrelsen@hagahaninge.se

Föreläsning om psykisk hälsa
2024-02-19 14:27

Ung fritid Haninge bjuder in till en föreläsning om psykisk hälsa, för ungdomar som är 13–19 år, med Julia Alfrida och Axel Schylström.

 

Haninge kulturhus

 

Tisdag den 20 februari kl 17.30-20.00.

 

Fri entré och ingen föranmälan. 

 

Vi bjuder alla deltagare på fika och mingel under kvällen.

 

 

 

Läs mer om föreläsningen här: https://www.haninge.se/evenemang-master/lagg-in-evenemang/du-duger--forelasning-om-psykisk-halsa-med-axel-schylstrom-och-julia-alfrida-/?d=2024-02-20 och på instagram: ungfritidhaninge

Sportlovsaktiviteter
2024-01-26 11:17

Under sportlovet bjuder vi i samarbete med RF och Haninge kommun in till Haninges Winter camp.

Förutom måndag och onsdag då det är olika aktiviteter i olika hallar, så kommer vi även ha Öppethus i Lyckebyhallen för alla som vill spela basket. Vi är där på torsdag 29/2 och fredag 1/3 mellan 9-15.

Allt är gratis.

 

Hjärtligt välkomna!

SLUT! SLUT! Gratisbiljetter till Super Saturday
2024-01-19 12:06

Vi har 10 gratisbiljetter till Super Saturday, är du intresserad och vill gå imorgon för att se Dam- och Herrfinaler på Hovet samt annat happening, kontakta kansli@hagahaninge.se 

Det är först till kvarn som gäller. Mer information om Super Saturday har du längre ner här i flödet. 

 

Biljetterna är nu slut!!!!!

Börja spela
 
Våra Sponsorer
Antidoping
Samarbetspartners